user_mobilelogo

Οι ελιές είναι οι καρποί του ελαιόδεντρου από τα δημοφιλέστερα προσφάγια των αγροτικών πληθυσμών της μεσογείου χρησιμοποιούνται ως ορεκτικά και συνοδεύουν λαδερά φαγητα,σαλάτες,και πολλά ορεκτικά εδέσματα.

 

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

Ανάλογα με το μέγεθος τους 5 μικρές ή 3 μεγάλες δίνουν 45 θερμίδες ισοδυναμούν με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Εν κατακλείδη η κατανάλωση της ελιάς είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση στο τραπέζι πολλών ελληνικών οικογενειών και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (ζυμαρικά) και στις σαλάτες,τις καταναλώνουμε με ποικιλία τυριών,όσπρια,σαρδέλες ή επίσης,πάστα ελιάς σε ψωμί, φρυγανιά.

 

ΕΙΔΗ ΕΛΙΩΝ

Οι ελιές διακριίνονται σε:

  • Μικρόκαρπες (λαδοελιές)

  • Μεσόκαρπες (μυτιλινιά, θρομπολιά, μεγαλίτικη κ.α)

  • Χονδροελιές ή Αδρόκαρπες (όπως η κονσερβολιά Αμφίσης, Αγρινίου και Βόλου ή ελιά Καλαμών και άλλες.


ΤΥΠΟΙ ΕΛΙΩΝ

  • Θρούμπες είναι αυτές που παράγονται από ωριμασμένες στο δέντρο θρομβολιές, χωρίς επίκληση.
  • Κολυμβάδες γίνονται από ελιές που δεν έχουν ωριμάσει τελείως και συντηρούνται σε άλμη, με ξύδι και καλύπτονται με μάραθο.
  • Κονσερβοποιημένες είναι όπως οι ελιές καλαμών και Αμφίσης, μαύρες σε άλμη, ξύδι ή λάδι, πράσινες τσακιστές, πράσινες ολόκληρες σε άλμη ή ξύδι, πράσινες μεγάλες εκπιρηνωμένες (χωρίς κουκούτσι) σε άλμη, πράσινες μεγάλες γεμιστές συνήθως με αμύγδαλα ή κόκκινη πιπέρια σε άλμη.

 

Για τις δικές σας ελιές εμείς μπορούμε να αναλάβουμε όλο το πακέτο, αισθητική σχεδίαση λογότυπου, δημιουργία δατροφικής ετικέτας, προώθηση στο εξωτερικό, B2B συνεργασίες, διεκπεραίωση πιστοποιητικών, προετοιμασία εμπορικών συμβάσεων.

 

Ακολουθήστε μας στα Social

Πληροφορίες

ΗΩ EXPORT

Διεύθυνση :  Εθνικών Αγώνων 68,
Νέα Ιωνία, Βόλος, τ.κ. 38445
Τηλ. : 2421080224
Κιν.  : 6972552567
E-mail : info@ioexports.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

Πόσα μάτια έχει ένα τυπικό πρόσωπο;
Όνομα:
Email: